Marcel Boekhoorn wordt mede-eigenaar van Hotels van Oranje

Een consortium van Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Group is van plan de Hotels van Oranje in Noordwijk over te nemen van de huidige eigenaren Charles de Boer en Bram Mol.

De drie investeringsmaatschappijen hebben daarover onderling en met de huidige eigenaren op hoofdlijnen een akkoord bereikt. De partijen verwachten de transactie binnen enkele weken te kunnen afronden. De Boer en Mol zijn 65 jaar oud en stoppen ermee.

De bouw van drie flats met appartementen Residence van Oranje en renovatie van de hotels ligt ruim een jaar stil omdat de huidige eigenaren de rekening van de aannemer niet kunnen betalen. Om betaling af te dwingen werd het retentierecht uitgeoefend door aannemer De Lange van der Plas, wat wil zeggen dat de bouw stilligt totdat de rekeningen zijn betaald.

Ramphastos is eigendom van een van Nederlandse beste ondernemers, Marcel Boekhoorn, en beheert bedrijven ter waarde van samen zo’n vier miljard euro.

Dreef Beheer in Beverwijk is een vastgoedontwikkelaar van de familie Kat (Siem en Jan) en bekend van supermarktketen DeKaMarkt

Van Deursen Groep is het vastgoedbedrijf dat gelieerd is aan winkelketen Shoeby van de familie van Deursen: vader John, moeder Mieke en de kinderen Mitch en Jill.

Als eigenaar van Hotels van Oranje staat in de Kamer van Koophandel het bedrijf Hovanor BV, met als bestuurder, Jacobus Johannes Maria (Jaap) Liethof. Hij is directeur van Hotels van Oranje. Enige tijd stond bij de KvK de Stichting Administratiekantoor Hotels van Oranje Holding als eigenaar van Hovanor. Momenteel zijn Hotels van Oranje B.V. en Beach Club Oranje B.V (strandtent) 100 procent deelnemingen van Hovanor.

De laatste jaarrekening dateert van 2021 en is in april 2023 gedeponeerd bij de KvK. Het brutoresultaat bedroeg 10,6 miljoen euro, in 2020 11,7 miljoen euro. In 2021 was de nettowinst 400.000 euro, over 2020 werd een verlies van bijna 2,6 miljoen genoteerd.

De waardering van de activa is in 2021 met 1,5 miljoen euro afgenomen tot 6,5 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg en de kortlopende schulden namen af met bijna 2 miljoen euro.

Inzake de kredietfaciliteit bij ING ad € 38,6 miljoen zijn Hovanor B.V., Beachclub Oranje B.V., Bomo III B.V. en Hotels van Oranje B.V. hoofdelijk aansprakelijk.

Comments are closed