Krokodillentranen om echec bouw Oranje

Zowel aannemer De Lange van der Plas voor de verbouwing van Hotels van Oranje als Dura Vermeer voor de appartementen hebben hun bouw stilgelegd wegens financiële problemen bij de opdrachtgever.

Eigenaren Bram Mol en Charles de Boer hebben hun hand overspeeld. Dat kan de beste overkomen en gun je – bijna – niemand, maar de ‘MoBo’s’ zoals ze in de volksmond heten, hebben zich met hun grote mond richting gemeente en bluf over de bouw niet populair gemaakt. Dus heerst leedvermaak, plus irritatie over de lelijke bouwput aan de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Maar nu komst Stephan Stokkermans de tranen van het stel drogen. Hij is behalve – afscheid nemend – voorzitter van Koninklijke Horeca ook directeur van het concurrerende hotel Huis ter Duin en wordt beschouwd als de beste horecabaas van Noordwijk en omstreken.

In de nieuwsbrief van KH schrijft hij: “‘Men’ vindt van alles over de ontstane situatie en iedereen heeft recht op een eigen mening. Het zou echter de criticasters sieren om wat meer de nuance op te zoeken. Het tijdelijk wegvallen van de faciliteiten en exploitatie van Hotels van Oranje heeft niet alleen impact voor de directies en medewerkers, maar ook voor de BV Noordwijk.
Zo is er het mislopen van inkomsten voor de Gemeente Noordwijk in de vorm van onder andere toeristenbelasting. Maar ook de gehele keten van (Noordwijkse) leveranciers en collega-ondernemers die omzet mislopen omdat er geen gasten ontvangen kunnen worden. Ook voor de (internationale) marketing van de BV Noordwijk is de afwezigheid van Hotels van Oranje een gemis. Daarnaast moeten we de rol van Hotels van Oranje als een loyale en royale partner van de Noordwijkse gemeenschap koesteren.”

Comments are closed