Ex-politici Noordwijk eisen vergoeding voor juridische kosten

De gemeente Noordwijk heeft een verzoek tot financiële steun ontvangen van zeven ex-raadsleden/wethouders die worden genoemd in het document “Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk”.

Dit rapport Oostermeijer-Rijpstra is eind 2018 opgemaakt door Ger Oostermeijer, van 1998 tot 2016 Hoofd Financiën van de Gemeente Noordwijk en daarna nog tot 2018 ‘Bestuursadviseur’. Hij deed dit in opdracht van de toen vertrekkende burgemeester Jan Rijpstra.

Naar aanleiding van het rapport worden ex-wethouders van Ruimtelijke Ordening Hans Bakker, Gerben van Duin en Ton van Rijnberk in civiele zaken voor de rechter gesleept op beschuldiging van laster en smaad door oud-CDA-wethouder Victor Salman en vastgoedondernemer Paul Brandjes.

De ex-wethouders eisten van de gemeente betaling van hun oplopende juridische kosten. Nu doet Salman dat ook net als de in het document genoemde Andries de Boer (CDA), Gerard Duijndam (VVD), Els van Egmond-Hoekzema (CDA), Henk Hoogervorst (VVD), Jan de Ridder (CDA) en Paul Taverne (VVD).

Salman en De Boer zijn intussen overgestapt naar de Partij voor de Inwoners. De (ex-)politici hebben ook een brief over de kwestie geschreven aan Hugo de Jonge (CDA), demissionair minister van Binnenlandse Zaken.

De gemeente Noordwijk heeft oud-burgemeester Rijpstra een brief gestuurd, waarin de gemeente hem aansprakelijk stelt voor juridische kosten rond het ’ondermijningsdocument’.

Comments are closed