Wethouder Partij voor de Inwoners vertrekt vanwege onbetrouwbaarheid VVD

Alois Eberharter vertrekt per 1 september 2023 als wethouder van Noordwijk, een functie die hij namens de Partij voor de Inwoners vervult.

Eberharter schrijft dat hij teleurgesteld is in coalitiepartner VVD, omdat deze partij buiten het college om met andere partijen tot een akkoord kwam over nieuwbouw van de afgebrande sporthal en verenigingsgebouw De Schelft in Noordwijkerhout.

Eberharter vindt dit niet in overeenstemming met “een nieuwe bestuurscultuur” die de inzet was van het college waarin open dialoog en transparantie de boventoon zouden voeren. “Oude vetes, althans geschillen, tussen personen gelieerd aan partijen waaronder de PvdI zijn opgelaaid en hebben een rentree gemaakt in de raadszaal, ondanks de aangenomen motie waterscheiding. Ik zie een Noordwijkse politiek die met zichzelf bezig is en met de rug naar de inwoners staat. Ik heb daar grote moeite mee, vind dat buitengewoon onverantwoord naar de lokale samenleving toe.”

Eberharter, werkzaam voor het ministerie van Defensie en voorheen voor hotel Huis ter Duin van de familie Noorlander, stond nr. 4 op de kieslijst van de Partij voor de Inwoners van de vastgoedbonzen Paul Brandjes en Victor Salman en kwam met ondermeer VVD en CDA in het nieuwe college van B&W.

Dat viel recent al over de onmin over de nieuwbouw van De Schelft. Arie van Erk, burgemeester van Hillegom, verkent de boel om te pogen de brokstukken te lijmen.

Comments are closed