Gemeenteraad Noordwijk gaat vrolijk verder, met nog maar een extra wethouder

De crisis in het Noordwijkse gemeentebestuur blijkt na 3,5 maand geen echte crisis te zijn geweest. Drie zittende wethouders blijven aan, eentje wordt er vervangen en er komt er nog een bij.

Het coalitieakkoord van VVD, CDA, Partij voor de Inwoners en Lijst Salman ligt in de prullenbak, maar er is een zogenaamd raadsagenda of speerpuntenlijst dat behalve door deze vier partijen wordt onderschreven door Lijst de Moor en NZ Lokaal. In totaal doen 20 van de 27 raadsleden mee, maar er wordt voortaan vrijer gestemd.

PvdI-wethouder Aloïs Eberharter stapte op wegens bonje met de VVD, maar wordt vervangen door een partijgenoot. En er komt een nieuwe wethouder ruimtelijke ordening, want het dorp heeft kennelijk aan vier wethouders niet genoeg. Het mag wat lijden.

NZ Lokaal, de partij van Noordwijkerhout, blijft zich hard maken voor een uitgebreide herbouw van sporthal De Schelft bij het reeds overeengekomen nieuwe zwembad.

Comments are closed