Burgemeester Wendy Verkleij profileert zich als vederlichte crimefighter

Het Leidsche Dagblad trapt in de volgende p.r. truc van Wendy Verkleij. Ach ja, de ondraaglijke lichtheid van de burgemeester van Noordwijk.

“Burgemeester wil Noordwijk voor criminelen zo onaantrekkelijk mogelijk maken”, kopt het Leidsch Dagblad boven aan paginagroot interview op maandag 24 juni 2023, met als fotobijschrift: “”Je zit hier wel tegenover een burgemeester die het allemaal op orde wil hebben.’’

“Wie in Noordwijk een evenement wil organiseren of een pand koopt, wie er aan de slag gaat als zorgverlener of bijvoorbeeld een vergunning aanvraagt voor de verkoop van vuurwerk, loopt de kans om volledig doorgelicht te worden door de gemeente. Was de Bibob-toets – een onderzoek in het kader van de Wet Bevordering Integriteits Beoordeling Openbaar Bestuur – tot nu toe voorbehouden aan nieuwe horecaondernemers, Noordwijk gooit sinds kort het net breed uit. En als het aan burgemeester Wendy Verkleij ligt is het nog maar de eerste stap om criminelen zo veel mogelijk buiten de deur te houden.”

Maar welke criminaliteit bestrijdt Verkleij nu precies? De interviewer Ruud Sep doet wel een poging om antwoord te krijgen op deze belangrijke vraag, maar tevergeefs.

De twee hebben elkaar nodig in wederzijdse marketing: de krant krijgt een vraaggesprek met de burgermoeder, die op haar beurt mag uitpakken als ferme tante met wie niet te spotten valt. Het is de zoveelste natte wind van Verkleij na alle uitingen over integriteitsbeleid.

Ze weet de aandacht steeds weer professioneel af te leiden van de kwesties waarom het werkelijk gaat in Noordwijk, zoals de ellende met de bouw aan de Astrid Boulevard, waar ze zich liet lenen als Chef Verkoop en een stuk grond voor niets aan de eigenaren van Hotels van Oranje overdeed, geholpen door wethouder Roberto ter Hark. Aardige mensen hoor, maar je wint er de oorlog niet mee. En lokale of regionale journalisten die dat eens tot – net boven – de bodem uitzoeken…

Comments are closed