Maandblad Quote fileert ondernemer Paul Brandjes

Maandblad Quote kwam eens kijken wat er toch in Noordwijk aan de hand is met ondermijning, schrijft veel over en mist de werkelijke kwesties. Paul Brandjes gaat in de fik.

Het omslagverhaal van Quote van juni 2023 behelst de strijd tussen ondernemers en politici en het gemeentebestuur, voornamelijk het trio Paul Prandjes, Victor Salman en Andries de Boer. Een groot deel van de informatie komt van artikelen die ik hier publiceerde, eerder bij Follow the Money en het Leidsch Dagblad. Aan bronvermelding doet Quote niet, want veel mores kennen de journalisten van de titel die graag anderen de maat neemt niet. Wie een pdf van het artikel wil ontvangen kan zich dus bij mij melden per mail en krijgt die toegestuurd.

De kern van het artikel: Paul Brandjes maakt iedereen die zich tegen (de uitvoering van) zijn plannen verzet met de grond gelijk, en bestempelt hen veelal als leugenaar. Dat deed hij bijvoorbeeld met ex-wethouder Henri de Jong, die vertrok. Dat verhaal hebben we uitgebreid beschreven. Quote citeert uit mail van Brandjes die de man in al zijn sneuheid tekent.

Een van zijn hobby’s is kapot procederen, en de inkomsten van dit klusje gaan naar advocaat Matthijs Kaaks die volgens Quote de volgende personen dagvaardde: ex-wethouders Hans Bakker, Gerben Van Duin en Leon van Ast en ex-raadslid Taetske Visser-Danser (allen Puur Noordwijk), Ton van Rijnberk (D66), en Ger Oostermeijer, de voormalig ambtenaar die die ondermijningsrapport opstelde. (Voor zover bekend wordt Van Ast niet juridisch achtervolgd.)

Burgemeester Wendy Verkleij en haar wethouders zoals Roberto ter Hark, Dennis Salman en Theo Alkemade die zich al lafhartig opstelden bij het vertrek van Henri de Jong, laten de ex-politici voor hun eigen juridische kosten opdraaien.

Het artikel in Quote is geïllustreerd met voornamelijk oude foto’s van betrokkenen en mist verder de grote kwesties die het gevolg zijn van de macht van vastgoed in Noordwijk, aangevoerd door Victor Salman.

Comments are closed