Ondernemer Ab van der Wiel moet kuuroordstatus Noordwijk redden

Zijn Azzurro Wellness is het enige aan ‘kuuroord’ dat de gemeente heeft, behalve uiteraard de zee.

Het verschil in prijs is aanzienlijk: in zee springen is gratis en een lidmaatschap van Azzurro kost zo’n 1.200 euro per jaar. Daarvoor krijg je wel onbegrensd zeven dagen en vijf avonden per week toegang tot heel veel faciliteiten, maar de gemiddelde inwoner heeft er het geld niet voor (over). Toch gaat Azzurro richting 3.000 leden en is (met ruim 60 procent leden uit Noordwijk) de grootste sportclub van Noordwijk.

Van der Wiel is dus een knappe ondernemer, maar heeft van doen met de gemeente. Die moet hem uiteraard begrenzen vanuit het algemeen belang, maar zo eenvoudig ligt dat niet in Noordwijk. Ondernemers klagen al snel dat de gemeente te weinig doet, en de gemeente heeft moeite met vrijejongensgedrag.

Van der Wiel heeft plannen voor uitbreiding. Eerst al met 900 zonnepanelen op het dak van het huidige complex waarvoor hij vergunning kreeg. Vervolgens kocht de gemeente de parkeergarage onder Azzurro die eigendom was van de Noorlander Groep van Huis ter Duin. Daar is nu gelazer over tussen gemeente en hotels.

Ab van der Wiel heeft een prachtig plan voor uitbreiding van zijn complex met allerhande sauna’s en waterdingessen, een beautycenter voor lelijke mensen en nog veel meer dingen die verwend volk met te veel geld trekken. Dus ook buitenlandse toeristen.

En nu klaagt Van der Wiel in de regionale Weekendkrant dat de gemeente niet meewerkt. Hij is de enige die de kuuroordstatus kan waarmaken. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar het is beter om goed te overleggen dan te mekkeren.

Van der Wiel zegt dat de plannen voor uitbreiding tot een groot Kuuroord al van maart 2011 dateren, en gericht zijn de Noordwijkers, op dagbezoek en verblijftoerisme. Ook wil hij een bezoek aan het Kuuroord mogelijk maken voor de lagere inkomens. Net als de huidige voorzieningen van Azurro wordt ook de uitbreiding goed toegankelijk voor gehandicapten.

Het moet goed komen met de uitbreiding van Azzurro met een beetje goede wil. Geef toe dat je als gemeente hopeloos faalt in de uitwerking van de gewenste kuuroordstatus en niet zonder sterke ondernemers kunt. Gun Van der Wiel z’n uitbreiding en erken als gemeente dat hij de man is die de Kuuroordstatus kan waarmaken.

(En geef ook het ‘Middengebied’ aan Van der Wiel om er overdekte activiteiten te beginnen. Want het huidige plan van de gemeente deugt niet. Een open lucht park is acht maanden per jaar niet goed te gebruiken vanwege het Hollandse weer. Geef inwoners en toeristen een binnenpark. Mooi idee toch?)

Comments are closed