Van de Putte mag opzouten

De gemeente Noordwijk had terecht een voorkeursrecht op de percelen van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij en Bever Holding gevestigd in 2020, zo stelt de afdeling bestuursecht van rechtbank Den Haag in twee vonnissen.

Dit voorkeursrecht behelsde dat ‘krottenkoning’ Ronnie Van de Putte bij verkoop van percelen aan het Vuurtorenplein, Palaceplein en de Parallelboulevard deze eerst aan de gemeente moest aanbieden.

De winst op de bedrijven van Van de Putte is in de gemeenteraad gemeld door wethouder van Ruimtelijke Ordening, Roberto ter Hark.

De gronden zijn inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar Adriaan van Erk Onroerend God BV, en wat daarvan de gevolgen zijn is ongewis.

Het blijft een puinhoop met de ruimtelijke ordening door de gemeente Noordwijk aan de Wilhelmina Boulevard en omgeving. De bouw van Residence Oranje en de renovatie van Hotels van Oranje ligt al lange tijd stil vanwege problemen van de eigenaren van perceel en complex, Bram Mol en Charles de Boer. Ze hebben hun hand overspeeld.

Comments are closed