Geen parkeerautomaten voor de elitaire villawijk Noordwijk

In De Zuid, villawijk van Noordwijk, verrijzen geen parkeermeters zodat de gemeenschap kan verdienen aan strandbezoekers die er parkeren.

Op vragen in de gemeenteraad van Alexandra Dik (Partij voor de Inwoners) is zonneklaar dat voor de elite van Noordwijk een uitzondering wordt gemaakt. Een serie smoezen wordt verzonnen om voor het parkeren in De Zuid geen geld te vragen.

Integendeel, op zonnige dagen afgelopen zomer werd de wijk De Zuid afgesloten voor strandbezoekers. Dat mocht wat extra’s kosten aan bewaking door jongens en meisjes die in de bloedhitte in pakken bij de hekken moesten staan om verkeer tegen te houden.

Er zou geen ruimte meer zijn voor hulpdiensten, er zou natuur beschermd moeten worden, et cetera. Maar bewoners zelf en hun bezoek mogen uitgebreid in de bermen parkeren. En in Het Oude Zeedorp, de wijk met kleine huizen, staan wel parkeermeters om geld te innen voor het parkeren in de smalle straten.

Parkeren aan het strand is overigens nog altijd te goedkoop. Terwijl strandtenthouders tonnen of soms miljoenen winst maakten afgelopen jaren, blijven inkomsten van de gemeente uit parkeergelden beperkt.

Er rijdt op stranddagen zelfs een ‘gratis bus’, betaald door burgers, naar een parkeerplaats met onbetaald parkeren buiten het dorp.

Comments are closed