Een goed georganiseerd strandfeest

Het ‘Neighbours on the Beach’ festival op het strand aan de Astrid boulevard, tussen de strandtenten De Branding en De Zeester, was goed georganiseerd en de overlast viel wel mee.

Dat mag ik ook wel eens zeggen na het recente gemopper van over de vergunningverlening voor dit strandfeest. Ik vind het strand ongeschikt voor feesten. Maar jonge ondernemer Tyso van Batenburg had z’n zaken goed voor elkaar.

De overlast van de opbouw was minimaal, vooral omdat het strandweer net ten einde was. Ook het opruimen van de rommel op het strand na afloop is goed ter hand genomen.

De verkeersoverlast was er nauwelijks, want inderdaad kwam het overgrote deel van de bezoekers op de fiets. De organisatie had een groter fietsenstalling willen maken. Nu waren er overigens zo’n 1.200 bezoekers en niet de beoogde 1.500 tot 2.000.

En herrie? Zoals ik eerder schreef moeten we dar als buren één keer per jaar niet over zeuren, zeker niet de bejaarde miljonairs die het merendeel van de bewoners aan de boulevard vormen en zo bevoorrecht zijn.

De hele middag en avond boem-boem-boem moet kunnen voor de ‘neighbours’ jongeren die daarvoor plezier hebben en kunnen dansen. Dankzij de noordenwind was de geluidsoverlast minimaal.

Nogmaals, het strand kun je volgens mij beter niet voor feesten gebruiken, maar als het dan gebeurt, dan kun je het beter goed organiseren zoals Tyso.

Comments are closed