‘Gratis’ bus naar het strand? Betaald door bewoners Noordwijk, voordelen voor horeca

Fotomomentje voor de lokale bladen: wethouder Theo Alkemade verwelkomt de 8.000ste gebruiker van de ‘gratis’ Beach Shuttle.

Net buiten de dorpskern Noordwijk kunnen bezoekers aan de gemeente, bijvoorbeeld aan het strand de hun auto parkeren en dan de bus nemen. Deze ‘Beach Shuttle’ rijdt van 9 juli t/m 4 september 2022 ieder weekend (zaterdag en zondag) en doordeweeks bij mooi strandweer en bij grote evenementen.

De bus rijdt van 10:00 tot 19:00 uur dezelfde route en komt 3 keer per uur langs alle haltes. Brouwers Tours verzorgt de dienst, voorheen was dat Beuk.

Gratis? Er is niet zoiets als een gratis lunch. Inwoners van Noordwijk betalen de dienst via de belastingen. En subsidiëren via een omweg de strandtenthouders die meer schermen, stoelen, bedjes en ijs verkopen. En die hun vermogen de afgelopen jaren al met miljoenen euro’s zagen groeien. Zo is er een strandtent voor 2 miljoen euro van de hand gegaan.

Comments are closed