Jaap de Moor van Bruisend Noordwijk

De lijsttrekker wordt geschorst en verlaat zijn partij, als enig lid in de gemeenteraad, om zich bij een andere lokale opportunistische fractie aan te sluiten. Wat maakt het uit, joh?

Bij Omroep West en doorgeplaatst bij de NOS, in geuren en kleuren de ‘soap’ bij de partij Bruisend Noordwijk:

“De nummer twee van de lijst, bestuurslid Jeroen Arbouw, heeft de nummer één, Jaap de Moor, deze week geschorst. En omgekeerd, want als voorzitter heeft De Moor ook Arbouw geschorst. Maar waarom? Het is niet direct duidelijk uit de toelichting die beide heren geven.

Het lijkt te draaien om het optreden van de voorzitter en oprichter van de partij, De Moor, om mogelijke malversaties en wanbestuur, en waarschijnlijk ook om geld. Daarnaast zou er sprake zijn van ‘grensoverschrijdend gedrag’. Volgens Arbouw heeft voorzitter De Moor na meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag een klacht aan zijn broek gekregen.”

Nu komt er onderzoek, en een ledenvergadering. Wie van dit soort gedoe houdt, zou pardoes lid worden van dit bruisende clubje ruziemakers.

De Moor overweegt een aangifte wegens smaad en laster, en beweert dat Arbouw op oneerlijke wijze als bestuurslid bij de KvK is ingeschreven. De Moor heeft zich volgens Arbouw misdragen en mogelijk financieel geknoeid.

Leidsch Dagblad bericht dat De Moor zich in de gemeenteraad zal aansluiten bij Partij voor de Inwoners, opgericht door enkele vastgoedmiljonairs die politieke invloed wensen. Deze partij had vier zetels en komt op vijf. Bruisend Noordwijk kukelt daarmee uit de gemeenteraad.

Partij voor de Inwoners scoort, zeg maar, een passende versterking.

Comments are closed