Weer geheimzinnig gedoe rond vergunning strandfeest

Het openbare strand van Noordwijk is niet geschikt voor commerciële exploitatie van strandfeesten. Toch weet keer op keer een slimme ondernemer een vergunning te ritselen. Nu maken andere ondernemers bezwaar tegen de editie 2022.

Voor 27 augustus 2022 is weer een ‘Neighbours on the Beach’ festival. De gemeente Noordwijk heeft een vergunning afgegeven, ondanks dat zo’n strandfeest al vele jaren grote overlast gaf, met name door vuil op het strand met glas en ander afval; en veelal ook geluidsoverlast en te veel verkeer. Waarom juist enkele ondernemers hun beurs mogen vullen met zo’n vergunning is niet duidelijk.

Dat is reden voor de exploitanten van de strandtenten De Branding en De Zeester om bij de gemeente bezwaar te maken tegen de vergunningverlening. In een artikel in de Weekendkrant laken ze ook de beroerde communicatie door de gemeente over de vergunning.

Ook Hotels van Oranje, eigenaar van strandtent Beachclub O., maakt bezwaar tegen het strandfeest. Met toegang voor 2.000 personen zou het veel te groot worden, veel overlast bezorgen en bestaande strandtenten dwarszitten.

Comments are closed