Vuurtorenplein Noordwijk in gebruik voor bouw miljoenenflats Bram Mol en Charles de Boer

Met Chef Verkoop en burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij heeft het duo eigenaren van Hotels van Oranje alle medewerking om ten koste van de gemeenschap hun persoonlijk bankrekening te spekken. Burgers betalen mee.

Evenementen voor het Vuurtorenplein moeten maar wijken voor de bouw van het complex met de peperdure appartementen Residence van Oranje van de eigenaren van Hotels van Oranje. Eerder verkocht de gemeente onder leiding van Wendy Verkleij en haar VVD/CDA college een stukje openbare infrastructuur voor 1 euro aan de heren Mol en De Boer over. En Verkleij zette zich in voor de verkoop van appartementen.

Het besluit van B&W kost nog wat geld, maar dat mag de burger ophoesten:

Verplaatsing evenementen Vuurtorenplein en KWB
Jaarlijks vindt er gedurende het toeristische seizoen elke zondag een toeristenmarkt plaats op het Vuurtorenplein. Door de bouwwerkzaamheden van Hotels van Oranje moet de toeristenmarkt voor het toeristische seizoen 2022 uitwijken naar een andere locatie. De overige toeristische evenementen die in 2022 op de Koningin Wilhelminaboulevard (KWB) staan gepland, kunnen
door de bouwwerkzaamheden geen gebruik maken van een groot gedeelte van de KWB.

Besluit:
I. Door de bouwwerkzaamheden van Hotels van Oranje, de Toeristenmarkt Vuurtorenplein voor het toeristische seizoen 2022 te verplaatsen naar het trottoir rondom het Gat van Palace.
II. Voor de overige (toeristische) evenementen die in 2022 zullen plaatsvinden, het beschikbare gedeelte van de Koningin Wilhelminaboulevard te verlengen met het Palaceplein, zodat er voldoende ruimte ontstaat voor het houden van de grootschalige evenementen.
III. De parkeerinkomstenderving ad € 24.160,- in eerste instantie ten laste te laten komen van product 300 Algemene Dekkingsmiddelen, ‘Budget onvoorzien incidenteel’.

Comments are closed