Mooie inzet Gemeente Noordwijk voor Oekraïense vluchtelingen

Soms mag de politieke ellende van deze gemeente gelukkig even plaatsmaken. Zo tonen ambtenaren van de Gemeente Noordwijk het beste van hun kunnen met hulp aan Oekraïense vluchtelingen en de mensen die hen huisvesten.

Dat mag ook wel eens gezegd worden: dat de gemeente Noordwijk er alles aan doet om de vluchtelingen zo snel mogelijk in te schrijven, van een BSN-nummer en vervolgens van leefgeld te voorzien.

Zo werden tientallen Oekraïners voorzien van cash leefgeld omdat de opening van hun bankrekening vertraging opliep. Met de vertaling door Lydia, een Oekraïense die hier al langer woont, kwam het ook goed voor haar gevluchte landgenoten die geen Engels spreken.

Het zijn lichtpuntjes in de verschrikkelijke oorlog die het land teistert. Een aantal vluchtelingen is inmiddels al werkzaam in de horeca.

Comments are closed