Rijnland tegen parkeergarage Huis ter Duin

Ook het laatste restant van grote plan van hotel Huis ter Duin – en gemeente Noordwijk – voor een parkeergarage en evenementenhal in en op het duin voor het hotel aan de zeezijde gaat ook niet door.

Hoogheemraadschap van Rijnland zal geen medewerking verlenen aan de bouw van een parkeergarage van één laag. Eerder was het plan voor een garage van drie lagen voor 1.700 parkeerplaatsen al afgekeurd, en besloot Huis ter Duin zelf al dat de evenementenhal niet haalbaar is.

De parkeergarage wilde de gemeente Noordwijk aanvankelijk samen met Huis ter Duin gaan exploiteren. Daartoe werd ruim vier jaar geleden voor inwoners een grote voorlichtings- annex p.r. bijeenkomst georganiseerd.

Het afblazen van het plan kan voor de inwoners van Noordwijk geen kwaad, integendeel. Het aantrekken van vrachtverkeer voor op- en afbouw van evenementen, en van zo veel meer autoverkeer is niet aantrekkelijk voor het dorp. Ook zou Huis ter Duin zijn pracht deels teloor zien gaan, mar dat bepalen de ondernemers van de familie Noorlander uiteraard zelf.

Gemeente en hotel gaan nog in gesprek om te kijken wat er te redden valt van het plan want er blijft een parkeerprobleem.

Comments are closed