PvdA: bedrog gemeente Noordwijk met bouwkaarten Jan Kroonsplein

Een kaart van het bebouwingsgebied is bewust vervalst. Dat zegt oppositiepartij PvdA. Het college van B&W ontkent dit.

Volgens de Weekendkrant gaat de PvdA hierover opnieuw vragen stellen in de gemeentraad. Volgens de partij heeft de gemeente met de nieuwe versie van de oorspronkelijke kaart van het Jan Kroonsplein uit 2015 bewust geknoeid om tot de versie van 2020.

De gemeente Noordwijk, waar wethouder Roberto ter Hark verantwoordelijk is voor de herinrichting van het plein, erkent de fouten op de vernieuwde kaart. Die zijn echter te wijten aan een ‘technische onvolkomenheid’.

Volgens de PvdA is onmiskenbaar sprake van bedrog omdat het bebouwingspercentage van het plein is opgevoerd van 40 naar 70 procent.

Het lijkt een beetje op het joch dat door de politie wordt aangehouden met een opgevoerde brommer. Hij heeft er niet aangezeten, maar wel fijn dat ie zo lekker hard rijdt.

Wethouder Ter Hark was recent de bron voor een verhaal in NRC over onder meer het Jan Kroonsplein. Daarop kwam een ingezonden brief in de krant dat hij de stand van zaken niet juist zou hebben weergegeven.

Comments are closed