Club van VVD en CDA vraagt getuigenverhoor van leden Puur Noordwijk

Het collectief Transparant Bestuur Noordwijk verzoekt de rechtbank Den Haag om een voorlopig getuigenverhoor over de inventarisatie van eind 2018 gericht op mogelijke ondermijning van het openbaar bestuur met vastgoed- en horecabelangen.

Dit bericht Omroep Bollenstreek.

Niet de inhoud van het rapport is reden voor het getuigenverhoor, maar de totstandkoming ervan. Volgens het collectief hebben de oud-wethouders Gerben van Duin en Hans Bakker en raadslid Taetske Visser van Puur Noordwijk en oud-wethouder Ton van Rijnberk van D66 daarbij machtsmisbruik gepleegd.

Ook zetten twee leden van het collectief, Henk Hoogervorst en Paul Taverne, beiden van de VVD, hun jacht op Visser van Puur Noordwijk voort, met een brief aan de gemeenteraad. Ze willen dat de gemeenteraad haar handelen rond het rapport en recente stemgedrag hierover veroordeelt.

Zoals MijnNoordwijk eerder voorspelde biedt dit het beeld van een langdurige campagne van VVD en CDA rond het rapport tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We schreven eerder uitvoerig over dit ‘rapport Rijpstra-Oostermeijer’ en het debat hierover

Comments are closed