Burgemeester Wendy Verkleij ‘Chef Verkoop’ voor Hotels van Oranje appartementen

Burgemeester helpt mee bij verkoop meest lucratieve vastgoedproject ooit in Noordwijk, van Bram Mol en Charles de Boer van Hotels van Oranje. Ook De Telegraaf wijdde er al twee artikelen aan.

Burgemeester Wendy Verkleij schreef het voorwoord voor de verkoopbrochure. Ze treedt daarmee in de voetsporen van kleurrijke voorganger Harry Groen die zich in diezelfde Telegraaf betitelde als ‘Chef Verkoop Noordwijk’.

Op 10 juli scheef het Stan Huygensjournaal van De Telegraaf een lovend artikel over de beoogde nieuwbouw van appartementen en hotel, met Mol en De Boer (z’n neef), directeur Jaap Liethof en architect Diederik van Egmond.

Op vrijdag 27 augustus 2021 schreef De Telegraaf onder de kop Goudkust aan de Noordzee: ‘Zeventig appartementen van in doorsnee dik 4 miljoen euro, de duurste kost 8,3 miljoen… voor de oplevering eind 2024 moet voor een dikke 300 honderd miljoen euro onroerend goed passeren bij de notaris… De binnenruimte kost een slordige 15.000 euro per m2.’

Voetbaltrainer Louis van Gaal en vrouw Truus behoren tot de clientèle volgens het artikel. Makelaardij Bonnike doet de verkoop.

De Telegraaf laat in het artikel ook omwonende Michiel Ponjee aan het woord, die over de gemeente Noordwijk zegt: ‘„Bestemmingsplannen en structuurvisies worden kritiekloos aangepast zodra het grote geld om de hoek komt kijken. Dan vraag ik me af waarom die regels er überhaupt zijn.’

Comments are closed