Kritiek op gekleurde politieke verslaggeving De Noordwijker

Wederom, maar nu feller, is er kritiek op de slechte, gekleurde politieke berichtgeving in lokaal ‘sufferdje’ De Noordwijker.

De gemeente Noordwijk koopt in huis-aan-huis blad De Noordwijker wekelijks advertentieruimte om een raadslid aan het woord te laten, en plaatst deze columns ook op Noordwijk.nl. Afgelopen week was het de beurt aan PvdA-raadslid Rommie van Dokkum, die geestig en fel uithaalde naar Wim Siemerink, die politieke verslagen schrijft en een vaste column heeft.


Foto: Sven van der Vlugt

“Ik lees je columns sinds de fusie en zie dat je keer op keer teleurgesteld bent in de kwaliteit van de raad. Ik heb begrepen dat je deze strijd voor kwaliteitsverbetering al langer voert. Zo te lezen hebben al die scherpe columns niet veel bijgedragen aan ons functioneren. Het wordt er maar niet beter op… 

Misschien moet je je aanpak heroverwegen of je verwachtingen bijstellen. Want het is nu eenmaal zo, ben ik bang, dat toppolitici niet op lokaal niveau opereren, die zitten in Den Haag. Net als de topjournalisten, bij de landelijke dagbladen zitten en niet bij het lokale sufferdje.

Het zou ook kunnen, dat je geen oog hebt voor het goede. Als ik je verslaglegging van de raadsvergaderingen lees, lijkt je nog wel eens wat te ontgaan. Het doet regelmatig meer denken aan een VVD-folder, dan aan een objectief verslag. 

Weet je Binder, jij en ik hebben eigenlijk beiden dezelfde missie, we zouden beiden de macht moeten controleren. Zou het niet mooi zijn als we hierin samen op konden trekken? Dat de dag nog eens komt, dat jij eens écht iets agendeert en ons als raad confronteert met een misstand, die we nog niet hadden opgemerkt (ik doel niet op ons gebrek aan dossierkennis). Een soort toeslagenaffaire op Noordwijks niveau…

Ik zal je niet afrekenen op een spelfout. Tot slot Binder, weet je wat ik niet oké vind? Je brengt de raad stelselmatig in diskrediet, dat doet iets met het beeld van de politiek en het vertrouwen in de democratie. Ik hoop dat je het Binder-roer omgooit of in ieder geval een stukje bijstuurt, zeg maar een beetje meer naar bakboord.” 

Zie ook een eerder bericht over lokale verslaggeving.

Comments are closed