Restaurants en hotels de klos met strenge coronamaatregelen

Restaurants in Noordwijk dreigen op de fles doordat ze ook de doorgaans lucratieve kerstperiode hun deuren op slot moeten houden. Terwijl ze zich keurig aan de regels voor afstand hielde.

Rijen dichte restaurants aan de boulevard en in de omgeving daarvan, en ook in de oude dorpskern. Terwijl de horden zich wel door de winkelstraat begeven, de Hoofdstraat. Wie begrijpt het? Het aantal besmettingen loopt op, maar het kwaad door verplichte sluitingen is ernstiger. Het is logisch dat kroegen dicht zijn. Als mensen een paar biertjes of wijntjes op hebben, vergeten ze de afstand. Maar restaurants houden zich aan de voorgeschreven afstand  

Hotels verwachten niettemin een toeloop met kerst, net als ze in de zomer een uitstekende periode hadden in een verder beroerd jaar. Ook de strandtenten hadden lucratieve zomermaanden door mooi weer en veel binnenlands toerisme.

 ‘De laatste tien dagen van dit jaar worden een topper’, zei directeur Stephan Stokkermans van het grootste hotel Huis ter Duin.

Dat volgt op een zwaar jaar. Stokkermans moest in een paar maanden tijd net zo veel mensen ontslaan als in de 27 jaar daarvoor die hij als directeur meemaakte. De congresmarkt stortte in maart volledig in

Comments are closed