Premier Rutte in Atlantikwall Museum Noordwijk

‘Genoten van de rondleiding. Dit kan alleen met liefde, vriendschap en doorzettingsvermogen.’ Dat schreef premier Mark Rutte in het gastenboek van het Atlantikwall Museum in Noordwijk dat hij op 7 augustus 2020 bezocht.

Door het bestuur onder leiding van voorzitter Victor Salman en vrijwilligers van het museum werd Rutte rondgeleid in de bunker die in de Tweede Wereldoorlog onderdeel uitmaakte van de kustverdediging van de Duitse bezetters.

Het museum biedt een boeiende blik op leven en werken van de Duitse militairen in de bunker. Ze hadden daar een rustig leven. Rutte kwam privé, hij heeft als afgestudeerd historicus van de universiteit Leiden interesse in geschiedenis.

Zeer aan te bevelen voor een bezoek: Atlantikwall Museum

Comments are closed