Max Liebermann Route in NRC

Noordwijk mocht al trots zijn op de Max Liebermann Route met 24 afbeeldingen van zijn schilderijen. Nu aalt die ook de een landelijke krant, met een aankondiging van het Schilderfestival.

Max Liebermann schilderde álles in Noordwijk kopt NRC handelsblad van 27 juni 2020, boven een uiteenzetting over het frequente verblijft van Liebermann in Noordwijk begin 20e eeuw en de vele werken die hij er maakte. Citaat:

„Ik ken hier bijna iedereen, elk huis en elke boom. En heb alles geschilderd.” Daarmee overdreef hij niet: tussen 1904 en 1913 (het laatste jaar dat hij Noordwijk bezocht) heeft hij in en rond het dorp maar liefst 126 olieverfschilderijen, tientallen pastels en honderden etsen en schetsen gemaakt.

We schreven er eerder over. In NRC wordt ook het jaarlijkse Schilderfestival in Noordwijk aangekondigd. Tientallen schilders schilderen buiten stillevens en taferelen. Een schitterende bijeenkomst, mis het niet. (En hopen op mooi weer…)

Comments are closed