Gemeente Noordwijk smijt met geld

Aan dure externe adviseurs voor een ambtelijke reorganisatie wil de gemeente Noordwijk graag 800.000 euro spenderen en aan even overbodige dure waterbeheersing mag 14of wellicht 16 miljoen worden besteed.

De gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout fuseerden en de dienstverlening moet op een hoger niveau worden gebracht. Daartoe is 16.000 uur inzet begroot waarvan de helft voor externe adviseurs. Die kosten 100 euro per uur, wat de som op 800.000 euro brengt. Raadslid Jaap de Moor van Bruisend Noordwijk vindt dit bespottelijk. Hoe groot is de noodzaak?

Zelfde laken een pak voor de waterbeheersing aan de Parallelboulevard. De overlast van water ging al gepaard met leugens en bedenkelijke rapporten, nu moet er op slag en stoot 14 miljoen voor worden vrijgemaakt voor een ‘drain’, en daar komt wellicht nog 2 miljoen overheen.

Raadslid Wim van Haaster (CDA) komt ertegen in het geweer. Als agrariër heeft hij verstand van zaken. Dat wordt niet zo gewaardeerd. Bovendien is het geld al beschikbaar gesteld, dus wat zeurt men nog?

Of zou dit er iets mee te maken hebben? Over de bouwvergunning voor de appartementencomplexen en parkeergarage van Hotels van Oranje: “De vergunning is afgegeven op basis van een werkbare drainage voor grondwater. Die moet nog worden aangelegd onder de Parallel Boulevard…”

Kortom, mag elke burger van Noordwijk 350 euro meebetalen aan het bouwplan van Oranje?

Comments are closed