Tragisch mooie Isadora in bamboetent Noordwijk

Weer bezorgen Herma van Piekeren en haar medewerkers, acteurs, dansers, musici en vrijwilligers een prachtige voorstelling op locatie in de natuur van Noordwijk.

Tegen de achtergrond van een schitterend zwerk door de spelonken van de bamboetent zag ik gisteren Isadora van Kunstklank, over het tragische leven van Isadora Duncan. Deze hartstochtelijke danseres verbleef in Noordwijk in Villa Maria in 1906 voor de zwangerschap en geboorte van haar dochter Deirdre.

In 1913 verdronken Deirdre en haar boertje Patrick in de Seine met een tragisch ongeval, en Isadora zelf sterft ook op tragische wijze. Over haar fenomenale leven is zo veel te vertellen. Deze voorstelling legt het accent op haar liefdes en worstelingen in de vorm van een Griekse tragedie, want Isadora – en haar broer – aanbaden de Oudgriekse cultuur.

De Verteller (Peter Lusse) brengt de lijn in het verhaal met veel tekst. Fantastische muziek en dans dragen de voorstelling met schitterende jongeren onder wie de lokale film- en tv-actrice Eefje Paddenburg.

Razendknap wat Herma van Piekeren, Jeroen Lopes Cardozo (regie), Sylvia van Stijn (creatieve leiding), Pim Veulings (choreografie)  en Kunstklank in die prachtige bamboetent op de grens tussen de droge bollenvelden en nog groene duinen brengen.

Voor donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er nog wat kaarten. Laat het niet lopen!

Comments are closed