Plan voor dronepark Unmanned Valley Valkenburg

In de Noordwijkse duinen is reeds Estec gevestigd. In de buurt komt wellicht een bedrijfspark gericht op ontwikkeling van drone-technologie. Mooi voornemen.
________________________________________
Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland en wethouder Klaas-Jan van der Bent van Katwijk kregen maandag 20 juni 2016 een bidbook voor ‘Unmanned Valley Valkenburg’ aangeboden.
Het bidbook geeft mogelijkheden aan voor de ontwikkeling van een testlokatie op het voormalig vliegveld Valkenburg voor de industrie, de academische wereld en de overheid om nieuwe drone technologie te kunnen ontwikkelen en testen.
Een coalitie van industriƫle partijen, universiteiten en publieke partijen overhandigde het bidbook tijdens het InnovationQuarter Jaarevent in Valkenburg aan de gedeputeerde van de provincie en de Katwijkse wethouder Klaas-Jan van der Bent. Het plan werd namens de coalitie aangeboden door Hester Bijl, decaan Lucht- en Ruimtevaart bij de TU Delft, en Prins Pieter-Christiaan van Oranje, woonachtig in Noordwijk.

Comments are closed