Sloopt Ronnie van de Putte zich nu zelf?

Vastgoedspeculant dacht Noordwijk bij de keel te kunnen grijpen, maar is nu zelf in ademnood. Na een beslag van Staal Bankiers is hij bezig vastgoed te verkopen.

Een hoofdpersoon van deze website in de problemen. Bever Holding praat met meerdere partijen over de verkoop van vastgoed. Dat maakte het beursgenoteerde vastgoedfonds na druk van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend.

De AFM wilde eerst een persbericht van het fonds zien, voordat de handel hervat mocht worden. Staalbankiers legde voor ruim €18 miljoen beslag op vastgoed van Bever Holding. Van dat beursgenoteerde fonds bezit Van de Putte 68 procent van de aandelen. Bever hield de beslaglegging eerder stil. Nadat het nieuws bekend werd legde de AFM de handel stil.

Via een persbericht liet Van de Putte weten dat hij op zoek is naar cash. “Bever Holding is druk doende meerdere projecten uit haar portefeuille te gelde te maken. Evenzeer wordt met serieuze marktpartijen onderhandeld om te komen tot onderbrenging van de totale portefeuille ter ontwikkeling.”

De onderhandelingen met geldschieter Staalbankiers liepen volgens Van de Putte al ‘enkele maanden’. VEB.nl plaatste een kritisch artikel over Bever Holding op 7 oktober:

“Zelfkritisch vermogen lijkt bij Bever Holding compleet te ontbreken. Het vastgoedfonds zit al jaren helemaal klem. Er is geen geld en mankracht om nieuwe projecten te financieren, inkomsten zijn er vrijwel niet. Zo ook het afgelopen jaar. Een schuldige is dit keer snel gevonden: de kredietcrisis.
De fusie eind december 2007 met het Wassenaars vastgoedfonds Bonavella van ‘krottenkoning’ Ronnie van de Putte, moest nieuw leven in Bever blazen. Het leverde voor 2008 weinig op. Een aaneenschakeling van tegenvallers leidde tot een verlies van 19 miljoen

Comments are closed