Keiharde botsing Ronnie van der Putte en Noordwijk

Projectontwikkelaar en gemeente voor Raad van State over boetes en weigering van bouwvergunningen.

Bever Holding en de Muntendamsche Investerings Maatschappij, beide bedrijven van Ronnie van de Putte, strijden te vuur en te zwaard met de gemeente. Op 27 augustus 2014 bekrachtige de Raad van State de weigening van de bouwvergunning aan de Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V. (uitspraak 201400028/1/A1)

Bij besluit van 14 augustus 2012 heeft het college de bij besluit van 14 december 2005 aan Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V. verleende bouwvergunning en vrijstelling voor het bouwen van een parkeergarage, winkelruimte en negentien appartementen aan de Parallel Boulevard 7 te Noordwijk (hierna: het perceel), ook wel bekend als Residentie Esplanade, ingetrokken.
Bij afzonderlijk besluit van 14 augustus 2012 heeft het college geweigerd aan Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V. een omgevingsvergunning te verlenen voor het vergroten van de kelder van Residentie Esplanade.
Bij besluit van 15 mei 2013 heeft het college de door Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V. tegen beide besluiten gemaakte bezwaren ongegrond verklaard.
Bij uitspraak van 13 november 2013 heeft de rechtbank het door Muntendamsche Investerings Maatschappij B.V. daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard. Nu bekrachtigt de Raad van State de weigeringen.
Ondertussen vechten Ronnie van de Putte en B&W van de gemeente ook over boetes die de gemeente oplegt omdat Van de Putte te weinig zou doen aan de schaamplekken in de gemeente aan zee die in zijn bezit zijn. De boetes lopen al op tot 560.000 euro voor ondermeer villa De Vier Winden.
Jarenlang al duurt de strijd. Van de Putte brengt de boetes ook voor de Raad van State.

Comments are closed