Heijmans botst met gemeente Noordwijk

Bonje over nieuwbouw van woningen, geheimhouding en verkiezingen.

Kort. Heijmans tekende met Noordwijk voor de bouw van een nieuw zwembad en de koop van grond om woningen te bouwen. Met de grondtransactie financiert de gemeente haar zwembad.

Heijmans ziet het bij nader inzien niet zitten en begint te steigeren. De bouw van het plan ‘Bloemenzee’ is nog ver weg. Dat is niet zo fraai van Heijmans.

Anderzijds houdt de gemeente Noordwijk een aantal zaken geheim, ondermeer over compensatie voor omwonenden die bezwaar maakten tegen het plan. Die geheimhouding houdt mogelijk verband met aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad. Onderstaand stuk is alles wat er naar buiten mag, maar zegt al genoeg over de bonje:

Verklaring Heijmans en gemeente

Aanvulling:

Inmiddels heeft het gemeentebestuur, nog vóór de verkiezingen, meer openheid van zaken gegeven, met deze verklaring en antwoorden op de kritiek van Heijmans, opgesteld met advocatenkantoor Houthoff Buruma.

Kort door de bocht: de gemeente stelt dat Heijmans niet zo moet zeuren en spijkers op laag water zoekt, louter om aan de verplichting van een investering van zo’n 30 miljoen euro te ontkomen.

Heijmans zeurt bijvoorbeeld over de economische haalbaarheid van het plan. Die is er momenteel niet volgens de bouwer, maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken probeert het bouwconcern de schuld in de schoenen van de gemeente Noordwijk te schuiven.

Heijmans zeurt ook dat Noordwijk te veel geld voor grond betaald zou hebben aan bezwaarmakers om op deze manier hun bezwaren af te kopen. De gemeente vindt van niet. Als dat overigens het geval zou zijn, gaat dat heijmans niets aan.

Ook na deze openbaarmaking van de gemeente blijven sommige partijen, zoals Lijst-Salman, beweren dat de gemeente niet open genoeg is. Dat heeft alles met de verkiezingen te maken. B&W pareert de kritiek.

Comments are closed