Hotels van Oranje de lucht en de grond in

Omstreden plan in een nieuw jasje terug met de hulp van een ex-wethouder met goede banden.

Hotels van Oranje willen aan de kust van Noordwijk woontorens neerzetten en een parkeergarage bouwen van maar liefst 575 parkeerplaatsen.

Zo hoog bouwen is tot op heden nooit toegestaan, evenmin als een grote parkeergarage op een gevoelige plek achter de duinen. Hotels van Oranje pasten hun plan aan na eerdere bonje met een megalomaan plan op kosten van de gemeenschap dat tot een storm van protest leidde.

Nu wordt zalvend opnieuw ingezet op een toontje lager. Hotels van oranje hebben daartoe de hulp van Victor Salman. Hij was wethouder van ruimtelijke ordening en kreeg er later flink van langs vanwege bedenkelijke handelen met de keuze van grond voor nieuwbouw.

Niettemin duikt hij met enige regelmaat op indien de gemeenten en projectontwikkelaars iets moeten regelen. Zo is Salman ook werkzaam voor Ronnie van de Putte, de omstreden projectontwikkelaar en grootgrondbezitter die de gemeente Noordwijk jarenlang dwars zat met vernieuwing en uitbreiding aan de kust.
Salman is van het CDA, evenals de architect van het plan van Hotels van Oranje

Comments are closed