Megalomaan plan Hotels van Oranje

Onder het motto ‘geen gezeik, Hotels van Oranje rijk’ wil de exploitant woontorens aan de kust doen verrijzen.

Dinsdag wordt er in de gemeente Noordwijk een voorstel van Hotels van Oranje besproken voor het optrekken van “Residence Oranje”:

Twee appartementengebouwen voor 100 appartementen over 15 verdiepingen, totaal 57 meter hoog, staande op een horecaverdieping van 4 meter hoog

Het hoogste gebouw vandaag de dag op deze locatie is het Beach Hotel van 16 meter hoog bestaande uit 5 verdiepingen. De nabijgelegen Vuurtoren is 23 meter. Zelfs de achtergelegen flats zijn niet zo hoog.

Het plan om ook een ‘Noordwijk International Convention Center’ (NICC) te bouwen, heeft Hotels van Oranje laten vallen. Het wordt enkel gemakkelijk geld maken met vernieling van het zicht op de omgeving.

Architect Sjoerd Soeters, opsteller en bewaker van het Noordwijkse Beeldkwaliteitsplan, over dit plan:

“De bebouwingsvoorstellen refereren in hun stijl eerder aan Russische nouveau riche- architectuur in Moskou of aan de Kaspische Zee dan aan Noordzee kust bebouwing.”

En ook: “Alles in de omgeving van deze gebouwen wordt nietig gemaakt. Omliggende gebouwen worden –“madurodam”- maquettes.”

Hotels van Oranje-baas Bram Mol wist wel de lokale krant De Noordwijker voor zijn karretje te spannen. De reden daarvan is niet openbaar.

Comments are closed