Likkebaardende projectontwikkelaars

Opnieuw de zoveelste nota vol met massale bouwplannen waar de projectontwikkelaars en exploitanten van gaan likkebaarden, maar waarvan de Noordwijkers en zelfs de commissieleden geschrokken zijn.


Het voert naar het jaar 2004 dat de gemeente Noordwijk een brochure uitbracht met titel “Hoe ziet Noordwijk er over 20 jaar uit. Praat mee over de toekomstvisie!”

Het zou goed zijn om eens de uitkomsten van deze “burger-enquete” van toen te vergelijken met de huidige visie. Inspraak van bewoners? Vergeet het maar. De wensen stonden toen al haaks hierop!

Blijfven de vragen:

 • Wie wil toch zo graag Noordwijk aan Zee vol stampen met dure, overbodige appartementen voor niet-Noordwijkers en parkeerkelders?
 • Waarom deze laatste voorzieningen voorfinancieren met €14,4 miljoen op risico van de bewoners?
 • Waar komt die enorme druk vandaan en waarom?
 • Welke relatie ligt er tussen gemeente en de zakelijke partij, die de zo eens mooie villa’s in de zeereep laat verloederen?
 • Die aan, zo het eruit ziet, opnieuw grondruil doen met Schoolstraat, terrein KNRM/NRB, voormalig terrein Zinger?
 • De verontruste bewoners/ commissieleden moeten zich niet in slaap laten sussen door een geruststellende wethouder. Blijf alert! Goed begrepen! Ik kies voor een dorpskarakter met een goede leefbaarheid. Dus niet voor een Noordwijk-a-la-Scheveningen.

  Uit De Noordwijker

  Bovenstaande reactie plaatste Bert Houwaart, ex-gemeenteraadslid van de Christenunie, in de rubriek Spraakmakend van De Noordwijker op de volgende rondvraag:

  Wat gaan we in Noordwijk bouwen?

  “In de nota “Strategie Noordwijk Zeewaardig” staat nogal wat. Op de vele lege plekken in Noordwijk moet gebouwd gaan worden maar de meningen zijn verdeeld. Gaan we dure appartementen bouwen? Daar staan er al een heleboel van te koop maar die zijn niet aan de straatstenen kwijt te raken. Of gaan we socialer en goedkoper bouwen voor onze jonge Noordwijkse woningzoekers? En hoe gaat Noordwijk dan de dure parkeergarages financieren? Dan moeten de te bouwen woningen bij het Jan Kroonsplein en het Wantveld een minimum prijs krijgen om dat te kunnen bekostigen.

  Waar gaan de panelleden voor kiezen?”

  Comments are closed