Heuglijk nieuws: burgemeester Harry Groen weg

Conform het gerucht dat MijnNoordwijk in september meldde moet burgemeester Harry Groen het binnenkort voor gezien houden. Dat is goed nieuws voor Noordwijk.

Persbericht:

” Burgemeester H.H.M. (Harry) Groen heeft besloten op 30 juni 2011 zijn
burgemeesterschap van de gemeente Noordwijk neer te leggen. Hij is dan 67 jaar.

Burgemeester Groen maakte als eerste in Nederland gebruik van een wetswijziging die de mogelijkheid opende burgemeesters ook na de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar te benoemen. Na zijn eerste bestuurstermijn werd hij op 1 februari 2010 op 65-jarige leeftijd in Noordwijk herbenoemd.

Harry Groen is geboren op 22 juni 1944. Van 1 februari 2004 tot heden is hij burgemeester van Noordwijk. Van 4 juni 2003 tot 1 februari was hij al waarnemend burgemeester van deze gemeente. Voor zijn burgemeesterschap in Noordwijk was hij waarnemend burgemeester in Landsmeer en Brielle en wethouder in Amsterdam.

In de periode voor zijn betrokkenheid bij het openbaar bestuur was Groen onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandsche Crediet Verzekering Maatschappij (NCM).”

In Amsterdam moest Groen weg wegens zijn declaratiegedrag en ook bij Omniworld, door de gemeente niet gemeld, mocht hij gaan. Vervolgens wilde de gemeente Leiden Groen niet meer hebben als eerste burger.

Groen heeft eens geopperd tot zijn 70e in dienst te willen blijven als burgervader van Noordwijk. Zover heeft het gelukkig niet mogen komen. Dat was ook niet voorzien.

We wensen Harry Groen een prachtig pensioen toe, hopelijk heeft hij nog een appeltje voor de dorst. We missen hem hooguit als origineel persoon warmee je kon lachen en op de talloze foto’s in lokale bladen vanwege zijn alomtegenwoordige optreden. Maar dat zijn geen criteria om de functie goed uit te oefenen.

En we hopen op een sterke, integere opvolger. Als dat gebeurt heeft Noordwijk, naast onder anderen de nieuwe wethouder Leon van Ast dan een sterker bestuur dan voorheen dat vreemde uitwassen kan voorkomen.

Misschien kunnen we dan ook eens stoppen met deze website 😉

Comments are closed