Van der Wiel eist rectificatie van hoteleigenaar

Projectontwikkelaar vindt aantijging over bedenkelijk gedrag laster.

Dit bericht het Leids Dagblad dat een verslag van de zitting publiceerde in de krant van vrijdag 23 juli 2010.

Het kort geding vindt plaats naar aanleiding van een groot verhaal over burgemeester Harry Groen van Noordwijk in De Telegraaf. Dit stoelde voornamelijk op anoniem geuite verdenkingen behalve uit de mond van Lenie Scholten-Droog van hotel De Branding, nu Hotel Voor Even.

Ze moest van de gemeente haar hotel sluiten omdat dit niet aan brandvoorschriften voldeed. Vervolgens kreeg ze een bod van projectontwikkelaar Ab van der Wiel uit Noordwijk dat volgens haar belachelijk laag was.

Ze vermoedde dat de gemeente onder leiding van Groen, en Van der Wiel samenspanden. “Na dertig jaar hard werken wilden de burgemeester en zijn vriendje de projectontwikkelaar mijn hotel inpikken om er villa’s te kunnen bouwen.”

Volgens Van der Wiel zijn de uitlatingen van Scholten onrechtmatig en is de projectontwikkelaar onterecht in een kwaad daglicht gesteld.

In het dorp wordt verschillend gedacht over de kwestie. De gemeenteraad van Noordwijk sprak het volledige vertrouwen uit in Groen en veroordeelde de publicatie.

Comments are closed