Leon van Ast wethouder in Noordwijk

Tot onze vreugde schuift Puur Noordwijk Leon van Ast naar voren als nieuwe wethouder. Zo’n integere man met financiële kennis is precies wat het dorp nodig heeft.


Vóór zijn verkiezing tot raadslid liet hij optekenen: “De verkoop van onze unieke “oase” moet dan ook worden tegengegaan door de belangen van de Noordwijkse inwoners weer centraal te stellen. Alleen op deze manier kan voorkomen worden dat mijn kinderen later struikelen over o.a. een zeejachthaven.”

Zo kan Van Ast wellicht nog wat ondernemen tegen het volbouwen van het stand dat momenteel plaatsvindt in Noordwijk.

Puur Noordwijk krijgt twee wethouders in het nieuwe college van Puur Noordwijk, VVD/Jes en CDA. Leon van Ast wordt naast huidig wethouder Gerben van Duin ook wethouder voor de nieuwe partij, een voorzetting van WenS en Verenigd Noordwijk. Ook de huidige wethouders Leendert de Lange (VVD/Jes) en Martijn Vroom (CDA) nemen zitting in het college.

Van Ast (32) was tussen 2002 en 2006 raadslid namens Noordwijk Totaal. Na een breuk in deze partij ging hij verder in Verenigd Noordwijk. Van Ast was mede verantwoordelijk voor de onderzoeken naar malversaties met grond voor woningbouw, die leidden tot politiek tumult. Ook de komende raadsperiode worden onderhandelingen met grondeigenaren, met als belangrijkste de speculant Ronnie van de Putte, belangrijk.

Welke portefeuille de wethouders krijgen wordt binnenkort bekend.

Zie ook Leon van Ast (op LinkedIn en bij Puur Noordwijk

Comments are closed