Het gebruikelijke bedrog van de VVD Noordwijk.

Wederom met de gemeenteraadsverkiezingen slaagt de VVD er weer in om een manier te vinden om het volk van Noordwijk te bedriegen.

Wil wethouder Leendert de Lange, lijsttrekker voor de VVD, de komende vier jaar liever als leugenaar en bedrieger door het leven gaan dan als integer bestuurder en politicus? Neemt hij afstand van bedrog?

Van burgemeester Harry Groen (VVD) is het een en ander bekend, maar dat de kinderen en kleinkinderen van De Lange later hier nog op terug zouden moeten vallen, is spijtig voor de aardige man en zijn nageslacht.

De feiten: in de Weekendkrant, uitgave van Buijze Pers (ook VVD steunpilaar) biedt op de vóórpagina een advertentie:
“Poll wijst uit: 3 maart VVD/Jes grootste partij.

Noordwijk – Diverse onderzoeken en een populairiteitpoll op internet wijzen uit dat NoordwijkVVD/Jes de grootste partij zal worden bij de komende verkiezingen op 3 maart. In de poll van Witte Weekblad scoorden zij met maarliefst 41 %. Een flinke zetewinst dis daarvan het gevolg.” [Sec]

Vervolgens toont de advertentie de ‘Poll Witte Weekblad’ met als uitslag:
VVD 41 procent
CDA 25 procent
Puur Noordwijk 21 procent
Wat Noordwijk Wil/
Liberaal Noordwijk 10 procent
Progressieve Combinatie 3 procent
ChristenUnie 1 procent

Hoe deze uitslag op de website van het genoemde krantje tot stand is gekomen, laat zich raden, maar is niet te bewijzen.

Wel weten VVD en Jes (de partij van de horecaondernemers in Noordwijk) dat deze weergave ver bezijden de realiteit is.

Vier jaar geleden bedroog de VVD de bevolking met een naam stemwijzer gekleurde stemwijzer: “(Novum) – De lokale fractie van de VVD in Noordwijk zit achter een stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezing van dinsdag. Inwoners van de kustplaats zijn via een advertentie in een huis-aan-huisblad gewezen op de website stemslim.nl. Daar krijgen zij na het invullen van twintig stellingen een stemadvies. Vrijwel altijd komt de kiezer bij de VVD uit.”

Destijds zou het gaan om een actie van ‘VVD-sympathisanten’. ‘De VVD nam er geen afstand van, net als De Lange cs. zich nu niet afkeren van het bedrog in de advertentie.

Comments are closed