Noordwijkse verkiezingen: bouwvergunningen versus bewoners

Nog niet eerder was er zo’n scherpe tweestrijd in de lokale politieke van Noordwijk als nu vóór de verkiezingen van 3 maart 2010. Naar welke kant laten CDA en Progressieven hun oren hangen?


De lijsten:
1. VVD/JES Noordwijk
2. P.v.d.A./GroenLinks/D66
3. CDA
4. Wat Noordwijk Wil/Liberaal Noordwijk
5. ChristenUnie
6. Puur Noordwijk

In de laatste partij zijn WenS en Verenigd Noordwijk opgenomen. Puur Noordwijk is vooral een partij met oog voor de belangen van de bewoners van de badplaats. Dat geldt meer nog voor de ChristenUnie.

Lijnrecht ertegenover staan VVD/Jes combinatie van partijen die expansie van het toerisme voorstaan. Het is de partij van de grote bouwvergunningen. Die vergunningen spelen in veel gemeenten in Nederland een rol bij verkiezingen en kandidaten. Wie onderzoekt dat eens?

Dan is LijstVier het nieuwe samenraapsel van de nieuwe partijen Wat Noordwijk Wil en Liberaal Noordwijk, een groep die dicht tegen de VVD/Jes aan staat.

Ongewis is de positie van de nationale regeringspartijen lokaal vertegenwoordigd in CDA Noordwijk en Programma Combinatie die beide ook lokaal zo lang vasthielden aan meedoen met de macht dat er metaalmoeheid is opgetreden. Hoe opportunistisch zijn deze partijen nog na de verkiezingen? Kiezen ze voor lokaal belang of voor meegaan in een bouwcollege?

Opvallend is de actie van de bekendste progressieve politicus, Hans van den Berg. Hij is op positie 29 geplaatst door zijn partij en poogt terecht zijn populariteit uit te buiten met een actie voor voorkeurstemmen.

Voorkeuren kun je proberen uit te vogelen bij de Stemwijzer Noordwijk. Wat ontbreekt is de vraag: wilt u dat de politiek van regelen en ritselen doorgaat of niet?

Er zijn al opvallende acties: de meest in het oog springende was een advertentie van Dick van Tintelen, de baas van Novum Pharma. Hij plaatste een advertentie voor beter parkeerbeleid voor Noordwijkers met een stemadvies voor Puur Noordwijk. In zijn advertentie plaatste hij afbeeldingen van Star Balm producten van zijn firma.

Comments are closed