Nog fijn doorgaan met burgemeester Groen

Harry Groen wil nog niet met pensioen. En hij hoeft nog niet van de gemeenteraad en Commissaris der Koningin.

Aan het einde van zijn Nieuwjaarsspeech, maandag namiddag 4 januari uitgesproken, veroorloofde burgemeester H.H.M. Groen zichzelf een kleine toevoeging die zijn herbenoeming betrof.

‘Het heeft Hare Majesteit behaagd om mij te herbenoemen als burgemeester van de gemeente Noordwijk, met in gang van 2 februari aanstaande, voor een tweede termijn van zes jaar, zo meldde hij de zaal’. Dat betekent dat, als de pensioengerechtigde leeftijd op zeventig jaar blijft, hij op 22 juni 2014 zal aftreden.”

Wie is er nu niet blij met een burgemeester die met een borrel op ook meedoet en goed kan declareren. Gezelligheid kent geen leeftijd. Een gemeente die zo veel moet bouwen heeft meer aan een persoon die met de vastgoedboys op niveau kan praten dan aan een regelneef die zeurt over de belangen van bewoners van Noordwijk.

Groen zei destijds al tegen een tegenstander van een door hem onjuist verstrekte bouwvergunning: “Dan moet u op een andere partij stemmen.” Voor de burgemeester maakt dat niet uit. Hij mag hoe dan ook nog jaren blijven, na een fijne bemoeienis ook van zijn partijgenoot de Commissaris van de Koningin Jan Franssen, net als Groen bekend van bedenkelijk gedrag.

Comments are closed