Fatsoen in Noordwijk

CDA-raadslid Cora Vliet Vlieland schreef een belangwekkende ingezonden brief over gebrekkig maatschappelijk en politiek fatsoen in Noordwijk. We mogen die hier overnemen:

Noordwijk is niet alleen die mooie badplaats aan de Nederlandse kust waar zo graag mensen genieten van zon, strand en duinen. Noordwijk is niet alleen bekend om de bollenteelt die in het voorjaar Noordwijk kleurt.

Noordwijk is niet alleen bekend van het Nederlands elftal die hier hun krachten willen versterken. Noordwijk is ook die plaats waar congresgangers komen, waar mensen uit willen gaan en waar men de winkels bezoekt.

En in ons mooie dorp moet daar allemaal plaats voor zijn. We moeten kunnen leven en werken, genieten en ontspannen met zijn allen.

Dan moeten we begrip voor elkaar opbrengen. Dan hoeft de een geen last aan de ander te hebben. Niet vanuit het uitgaansleven maar ook niet vanuit de recreatiesfeer.

We zouden misschien wat meer voor elkaar klaar kunnen staan. We kunnen elkaar helpen, we zetten ons in voor de medemens.

Maar ook: laat spullen van een ander heel. Ook als het spullen van de Gemeente zijn.

Het is toch idioot dat er zoveel bushokjes vernield worden, zoveel plantenbakken moeten sneuvelen, zoveel auto’s het opeens zonder zijspiegel moeten doen?

Maar fatsoen moet van meerdere kanten komen:

* Het is ook belangrijk dan de burger inzicht heeft in heldere cijfers van de politiek;

* Dat gelijke monniken ook gelijke kappen hebben;

* . Dat een vraag van een burger in een redelijk termijn beantwoord wordt;

* Dat financiën op tijd afgehandeld worden;

* Dat vergunningen die verleend worden op tijd verleend worden, zodat er ook nog sprake kan zijn van een verweer.

Voor CDA Noordwijk is en blijft het belangrijk dat in Noordwijk iedereen goed kan wonen, werken en ontspannen. Dus ook jongeren.

Dat is belangrijk voor het voortbestaan de verenigingen, clubs, ondernemers en de toekomst van Noordwijk.

Noordwijk is een prachtig dorp, waar veel te doen is, en dat moeten we zo houden!

Cora Vliet Vlieland

Comments are closed