Ontduiken regels beloond in Noordwijk

De middelvinger gunnen strandondernemers in Noordwijk het gemeentebestuur. Of het nu om een veel te grote strandtent gaat of om een disco.

Een paar weken terug schreven we over strandfeesten in Noordwijk van Rob Ruigrok.

Half augustus was het weer feest, letterlijk en figuurlijk. Een vergunning voor maximaal 1.500 bezoekers. Een veelvoud daarvan bevolkte het strand. Goed voor de omzet van de gebroeders Ruigrok, uistekende ondernemers, want ze doen binnen de (niet) gestelde grenzen wat ze kunnen om succes te boeken met hun feesten.

Zakken gevuld en dat glas op het strand dat we dagelijks vinden ruimen we zelf wel op. Gemeente doet net of de neus bloedt. M’n bezwaarschrift tegen de vergunningverlening komt in oktober 2009 in de betreffende commissie, drie maanden na het eerste feest.

Bij een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente op woensdag 26 augustus 2009 in de Kloosterkerk zei wethouder Leendert de Lange dat een geweldsuitbarsting zoals bij het strandfeest in Hoek van Holland in Noordwijk niet kan.

Nou, bij het jongste standfeest was niet enkel veel te veel publiek, er ontbrak ook elke vorm van controle. Het is vragen om grote moeilijkheden. Hoe lang nog steekt de gemeente de kop in het standzand?

Bries

Ook over strandpaviljoen Bries dat de bouwregels willens en wetens overtreedt schreven we hier al.

De overtreding van de bouwregels kwam voor de bezwaarschriftencommissie. Daar bleek dat de dwangsom door de voorzieningenrechter al is terug gebracht van 10.000 naar 3.300 euro per week vanaf 1 oktober.

En advocaatje Hans Hinnen bepleitte clementie voor de ondernemers. Het is zo zielig dat ze nu aan het einde van het seizoen nog zo aan de regels worden gehouden. Maar ze vergeten gemakkelijk dat ze die regels al maandenlang aan hun laars lappen met die veel te grote puist op het strand.

Hoe je ook eerlijk goed geld kunt verdienen, bewijzen de exploitanten van een andere tent aan de Astrid Boulevard, De Branding. Daar is het gezellig binnen proporties. Het is er niet te groot maar altijd druk, veel kinderen, goeie sfeer.

Comments are closed