Grote panden op het strand

De commercialisering van het stand in Noordwijk schrijdt voort. Voorheen Los Tios zette een hoog, lelijk ding op het strand. Wat betalen de ondernemers eigenlijk?

Ondernemers kun je nooit kwalijk nemen dat ze zo veel mogelijk willen exploiteren tegen zo laag mogelijke kosten. Dus ook niet dat ze een zo groot mogelijk pand in de natuur zetten. En dat ze hun buurman op de boulevard Louis van Gaal bereid vinden om de opening te verrichten.

Voorheen heette het Los Tios. En nu luidt de naam ‘Bries’. Heel modern toch? De gebroeders pochen in het lokale krantje dat ze 1.000 vierkante meter exploiteren in een pand van 5 meter hoog. Ze liegen erbij dat ze ‘400 eigen parkeerplaatsen’ hebben, want die zijn van de gemeente.

Maar in feite is de gemeente als vergunningverlener van deze mega strandtent natuurlijk ook mede-exploitant. En wat levert dat de gemeenschap nu op?

Elders in het krantje staat dat de prijs 40 euro per m2 bebouwd is en 20 euro per m2 terras. Dan betalen jongens van Bries 40 euro x 1.000 m2? Wie gaat dat na?

Overigens is de waarde van de plekken voor strandtenten enorm gestegen nu ze niet enkel meer aan familie mogen worden overgedaan, maar in de vrije handel mogen komen. Dan kan iedereen de plekken overnemen mocht een exploitant ermee stoppen.

Comments are closed