Vragen over declaratiegedrag B&W Noordwijk

Oppositiepartij Noordwijk Totaal wil bonnetjes zien. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld over het declaratiegedrag van burgemeester Groen en zijn wethouders in Noordwijk.


Fractievoorzitter Enrico Hazenoot ontleent zijn inspiratie voor de vragen aan recente landelijke publiciteit rondom het declaratiegedrag van lokale bestuurders, zoals van burgemeester Stefan Hulman van Den Helder.

Hazenoot heeft geen aanwijzingen te dat het declaratiegedrag in Noordwijk niet zou deugen, maar te willen toetsen of het wel snor zit. Noordwijk Totaal wenst inzage in ‘representatiekosten’ voor een periode van niet minder dan tien jaar: van 1999 tot en met 2008.

Dat betekent dat ook in de periode van het gesjoemel van een vorig college met grond het raadslid nog wil trachten te controleren of het declareren wel in orde was.

Burgemeester Harry Groen was een van ’s lands beste declareerders en mocht ondermeer om die reden zijn Amsterdamse wethouderspost verlaten. Hem zal niets meer openbaar te verwijten vallen, want zelfs een ezel in het gemeen…

Het gaat niet om een bonnetje, m’n beste, in een dorp waar vele tientallen miljoenen aan bouwprojecten over de toonbank gaan. Wie heeft daar nog democratisch zicht op, laat staan oefent er nog controle uit?

Want waarom mag hotel Huis ter Duin zo veel uitbreiden met een grote parkeergarage, theehuis en vaste strandtent zonder dat de inwoners van Noordwijk vóór de daartoe noodzakelijke dijkaanleg (door de overheid uiteraard) daar iets van wisten?

Om maar een voorbeeld te noemen. En vóór er een advocaat op duikt: we bedoelen uiteraard dat alles keurig volgens de regels is verlopen. What else?

Comments are closed