Parkeergarage voor mijnheer Van de Putte

Noordwijk krijgt een nieuwe dijk aan zee. Dat heeft ook een economisch doel: eindelijk parkeergarages kunnen bouwen. Om met projectontwikkelaar Ronnie van de Putte in zee te kunnen gaan.

Het Palaceplein is het centrum van Noordwijk aan Zee. Het is een plein omzoomd met lelijkheid. De ene kant die nog een mooi uitzicht bood was de zeekant.

Maar het uitzicht verdwijnt door de nieuwe dijk. Daar is wat opgevonden volgens wethouder Ton van Rijnberk: verhoog het plein zodat het uitzicht beter wordt.

Maar het gaat natuurlijk niet om de verhoging vanwege een mooier uitzicht. Maar om een parkeergarage te kunnen bouwen, zodat er op zondag nog veel meer auto’s op de al veel te drukke wegen het dorp binnen kunnen komen.

Dat is ook fijn voor mijnheer Ronnie van de Putte, de projectontwikkelaar waar de gemeente Noordwijk met handen en voeten aan gebonden is.

Want mijnheer van de Putte bezit een belendend perceel aan het plein. Dat wordt het ‘gat van Palace’ genoemd, want het is leeg. Vorig jaar stond er ineens een ‘paviljoen, een raar gebouwtje met een kunstkoe ervoor. Om de gemeente en bewoners een beetje te paaien. Nu is het gat weer gewoon het gat.

Van de Putte wil immers alleen bouwen als de gemeente gunstige voorwaarden stelt. En gunstig is zo’n parkeergarage uiteraard wel. Dus gooien B&W en Van de Putte het op een akkoordje. Dat is goed voor de winkeliers en voor de horeca en niet op de laatste plaats voor mijnheer Van de Putte.

Ach, en dat beetje veel te veel verkeer, wie zeurt daarover?

Comments are closed