Vuurtorenplein: wat mag het zijn?

Drie varianten liggen er voor om het Vuurtorenplein aan te pakken. Wat is de beste?

Er zijn drie varianten:

  • De gemeente heeft een plan, gemaakt met stedebouwkundige Hans Ebberink, om een besloten plein te maken met aantrekkelijke elementen rond de vuurtoren. Het verkeer heeft er geen toegang en rijdt er, net als nu, omheen. De gemeente wil hoogbouw vanwege de economische voordelen;
  • Bewoners van het gebied Noordduinen en van de Bosch- en Golfflat willen een meer open plein met verkeer dat direct van de aanvoerweg naar Noordwijk aan Zee via het plein kan doorrijden naar de boulevard. Verder willen ze laagbouw rond het plein
  • Een plan van de ‘Vereniging van Eigenaren’ van de Boschflat. Deze wil het gebied grondiger aanpakken door de Golfflat plat te gooien en opnieuw te bouwen.

    Insprekers hadden op de eerste plaats bezwaren tegen de schimmige manier van werken door de gemeente. Er is te weinig openheid en informatievoorziening. Daardoor krijgen bewoners meer en meer het idee dat er zo veel mogelijk vooraf wordt bekokstoofd en dat inspraak tot een wassen neus dreigt te worden.

  • Comments are closed