Leuk idee Groen: voetbal op een scherm

Als het aan burgemeester Groen van Noordwijk ligt gaat de gemeente volop gebruikmaken van de bekendheid die ze krijgt van het verblijf van Oranje voorafgaand aan het WK voetbal in Duitsland in juni 2006.

Want als het aan de burgemeester ligt maakt Noordwijk ‘ één groot feest’ van het voetbalkampioenschap, zo liet hij de lokale kranten weten in gearrangeerde interviews rond de jaarwisseling.

De burgemeester wil het uitgaansgebied De Grent een paar weken op slot doen voor het verkeer en er een ‘voetbalstadion’ van maken rond een groot scherm. Nu verwacht u wellicht dat we dit afkraken: nee, dit is een erg leuk idee! Samen naar voetbal kijken. We komen naast de burgervader zitten juichen.

En probeer ere dan ook iets moois van te maken, waarbij gezelligheid en sportiviteit de boventoon voeren en het geen zuipfestijn hoeft te worden om vooral de plaatselijke horeca de zoveelste steun in de rug te geven.

En misschien kan burgemeester Groen dit ook als proef nemen met vermindering van het verkeer in Noordwijk aan Zee. Zo zou het van lef getuigen om de Wilhelmina Boulevard geheel te sluiten voor autoverkeer. Een burgemeester met stijl kan er, geholpen door de gemeenteraad, een boulevard van maken met Zuideuropese allure: om er te genieten en flaneren. Weg met de auto’s daar, die kunnen wel op de Parallelboulevard rijden.

Comments are closed