De horeca en JES: Jacobse en Van Es

Wie kent ze nog: de Haagse patjepeeërs die Van Kooten en De Bie uitbeeldden en hun legendarische Tegenpartij. In Noordwijk was er de nieuwe partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006: JES. Ik dacht: een mooie afkorting van J(acobse en Van)Es.

De Jacobse en Van Es (‘geen gezeik, iedereen rijk’) van Noordwijk heten Dennis Salman en Peter Beuk. Ze zijn er voor de horeca en hun gasten. Belangrijkste punt: verruiming van de openingstijden van de horeca.

En weg met de beperkingen voor snel rijden voor de gasten die naar hun tenten willen komen en weggaan.

Maar JES heet ook een ‘danktank’, gevuld met door drank verfriste hersens die simpele oplossingen bedenken. Die kan de gemeente inschakelen.

Ideetje: onbeperkte openingstijden voor de horecajongens van JES. Maar dan ook zelf verantwoordelijk worden voor hun publiek dat de tenten ’s nachts verlaat. Onder toezicht naar hun bestemming en hard ingrijpen bij wangedrag.

En als straf bij nachtelijk vandalisme en herrie en beschonken rijden door horecaklanten in de gemeente de vergunningen van de tenten een week intrekken. Dan is het probleem snel opgelost en iedereen krijgt het zijne, toch, JES?

En verder: beperk die strandtentexploitanten een beetje bij hun wens om van het stand één groot horecagebeuren te maken. De natuur is er te mooi voor, toch?

Comments are closed