‘Achterkamertjespolitiek’ over Vuurtorenplein

Een commissievergadering van de gemeente Noordwijk over de toekomst van het Vuurtorenplein moest geheim en besloten blijven. Een politieke partij protesteerde.

In januari 2006 sprak de commissie Werken en Welzijn over het Vuurtorenplein, het plein waar de gemeente met onroerend goedmagnaat Ronnie van de Putte zaken moet doen voor vernieuwing. Hij bezit er een aantal panden.

De vergadering moest besloten blijven. Partij Noordwijk Totaal protesteerde, want dit druiste tegen de gemeenteregels in. Daarop werd de vergadering alsnog openbaar verklaard. Maar, zei Noordwijk Totaal, ook dat is illegaal: een openbare vergadering moet je netjes aankondigen. Dan kan de bevolking erbij zijn.

“Nog steeds achterkamertjespolitiek”, stelde Noordwijk Totaal vast.

Comments are closed