Burgemeester Groen goudeerlijk

Soms valt er de zorgvuldig geformuleerde gladde praat van burgemeester Harry Groen van Noordwijk ineens een oprecht eerlijke uiting te vernemen. Het ging over zijn persoonlijke ambitie.

Voor een afgeladen zaal in theater De Muze bij de inspraak over de badplaatsontwikkeling op 14 november 2005 sprak burgemeester Groen over zijn persoonlijk ambitie:

Wanneer zijn ambtstermijn afloopt in 2010 wil Groen zijn stempel gedrukt hebben op Noordwijk. Hij wil iets groots achtergelaten hebben. Het gaat, natuurlijk, om hem. Zijn middel heet Noordwijk, het doel is roem.

Misschien moeten we hem alvast belonen, bijvoorbeeld door een Burgemeester Groen Promenade op te nemen in de plannen, of beter nog: Het Groen Van de Putteplein, als eerbetoon aan de mannen die met hun persoonlijk ambities, in stilte bijeengebracht buiten het zicht van burgers, Noordwijk ‘op de kaart’ zullen zetten.

En een passend geschenk bij afscheid, als dat tegen die tijd al niet tussen de regels door is geregeld: een tweede huis aan zee voor de burgemeester die dan zo veel gedaan zal hebben voor Noordwijk.

Want ook daarin was hij eerlijk deze maandag: Noordwijk moet ruimte bieden aan mensen met een ’tweede huis’.

Comments are closed