Mijnheer van de Putte

Hij kocht zo’n 20 procent van de panden aan en rond de Wilhelminaboulevard in Noordwijk en poogde vervolgens de gemeente zijn wil op te dringen. Wie is deze ondernemer?
Een biografie volgt nog wel. Voorlopig heeft u genoeg aan een impressie van mijnheer Van de Putte uit een interview in het Leidsch Dagblad in 2003 nadat de gemeente hem de deur had gewezen met zijn – overigens niet onaardige – renovatieplan:

“In de maling genomen, belazerd en zelf mishandeld. Ronnie van de Putte van de Muntendamsche Investerings Maatschappij is woest. ‘Over de rooie’, zoals hij zelf zegt. Over het voorbereidingsbesluit voor het gebied tussen de Noordduinen en Huis ter Duin waarmee Noordwijk ‘ongewenste’ bouwplannen wil tegengaan. Zo boos dat hij zelfs overweegt om zeven dagen lang het Circustheater in Den Haag af te huren.

Alle Noordwijkers kunnen dan met een eveneens door hem ingehuurde bus komen luisteren hoe hij ‘wordt gesard’ door de gemeente Noordwijk. En dan krijgen ze nog een gratis voorstelling toe. ,,Want als ik iets organiseer, doe ik het goed.”

Dan doet hij het goed, mijnheer Van de Putte: zoals uit woede grote houten schuttingen zetten om zijn aangekochte woningen in het beoogde plangebied, om de omgeving de les te lezen. Tot de gemeente van twee meter hoge schuttingen één meter hoge schuttingen liet maken. Die zijn nu ook weg. Maar die woningen staan nog te wachten op bewoning en een aantal ervan is door de speculant dicht getimmerd in afwachting van betere kansen om er winst mee te maken. Hoe lang nog?

Mijnheer van de Putte heeft geld. Mijnheer van de Putte heeft panden. Mijnheer van de Putte meent daar rechten op ‘mijn Noordwijk’ aan te kunnen ontlenen.

Via internet komt de naam Ronald van de Putte nog voor in een dossier over onroerend goed-speculatie. Iets voor de Historische Vereniging in Noordwijk?

Comments are closed